2 In deze mijn in Teutschenthal vond de ontploffing plaats.
AP In deze mijn in Teutschenthal vond de ontploffing plaats.

Gewonden bij explosie in mijn Duitsland, 35 arbeiders gered

Door een explosie in een mijn in Duitsland werden ongeveer 35 arbeiders ondergronds ingesloten. Ze werden in veiligheid gebracht door de hulpdiensten. Er zijn twee gewonden gevallen, maar de ingesloten arbeiders verkeren allen in goede gezondheid. De explosie vond plaats in een groeve in de plaats Teutschenthal, in de buurt van Leipzig.

Bij een explosie in de mijn waren 2 mensen gewond geraakt. De 35 mijnwerkers konden naar veiligheidsruimten op 700 meter diepte vluchten en kregen daar zuurstof, zo melden Duitse media. De brandweer en hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. Vermoedelijk is de explosie veroorzaakt door een opstapeling van gas.

De noodoproep liep binnen iets na 9 uur, aldus de krant Mitteldeutsche Zeitung. Volgens de politie waren de mijnwerkers die vastzaten, allemaal gered tegen 11.30 uur. De krant meldt ook op basis van een omwonende dat rond 7 uur een sirene weerklonk bij de mijn.

In de mijn in de staat Saksen-Anhalt werken tot 100 mensen. De mijn was de afgelopen 15 jaar omgebouwd, nadat de operaties in 1982 waren stilgelegd. Werknemers vullen de mijn op met resten van mijnbouw, om de mijn te stabiliseren en de bovengrond te beschermen tegen instorting.

2 De hulpdiensten kwamen ter plaatse na de explosie.
REUTERS De hulpdiensten kwamen ter plaatse na de explosie.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer