2 Angus met zijn vrouw Sophie en hun drie kinderen voor de deur van de villa in Mallorca.
RV Angus met zijn vrouw Sophie en hun drie kinderen voor de deur van de villa in Mallorca.

Gezin betaalt 3.000 euro voor vakantie in villa op Mallorca. Ter plaatse blijkt dat huis niet te huur is

Een gezin uit Groot-Brittanië houdt een financiële kater over aan de paasvakantie. Ze boekten online voor 7 dagen een villa met 7 slaapkamers en zwembad in Mallorca. Toen ze ter plaatse aanbelden, viel de eigenaar van het huis uit de lucht. “Mijn huis is niet te huur”, klonk het.

Angus Kennedy (54), een chocolade-expert uit het Engelse Kent, ging via Google op zoek naar een villa om met zijn vrouw Sophie (43) en hun vijf kinderen een weekje uit te blazen op de Balearen. Die vond hij via de website dreamvillasspain.com. Hij betaalde ongeveer 3.000 euro.

“Onze vlucht vanuit London had wat vertraging toen we aankwamen op Mallorca”, zegt Angus. “De transfer naar de villa, die was inbegrepen in de prijs, was er niet. Omdat we te laat waren, dacht ik toen nog. Ik belde naar de contactnummers die we gekregen hadden, maar daarop kon ik niemand bereiken.”

Angus, zijn vrouw Sophie en hun drie kinderen sprongen in twee taxi’s en lieten zich naar hun bestemming rijden. Ter plaatse belden ze aan, waarop de Duitse eigenaar Klaus de deur opende. “We vertelden dat wij zijn huurders waren voor de komende week. Maar hij zei ons dat zijn huis niet te huur was.”

“Daarop liet ik hem de website zien waarop ik het huis geboekt had. Daarop stonden foto’s van de villa, van het interieur, het zwembad, ... Hij was stomverbaasd. Wij ook trouwens. Het was duidelijk dat we opgelicht waren.”

2 "De website zag er professioneel uit", zegt Angus. "Met scores, reviews, ..."
RV "De website zag er professioneel uit", zegt Angus. "Met scores, reviews, ..."

Het was toen al 21 uur. “Daar stonden we, op Mallorca, een pak geld kwijt maar geen huis om in te verblijven...” De Duitse eigenaar toonde gelukkig begrip. “Hij liet ons de nacht doorbrengen in zijn huis, trakteerde ons op avondeten en een paar glazen wijn.”

Het gezin twijfelde even om gewoon naar Engeland terug te keren, maar gelukkig vonden ze nog een nieuw vakantiehuis. Daarvoor betaalden ze wel opnieuw 2.300 euro. 

Canarische eilanden

Angus wil andere mensen waarschuwen voor de frauduleuze website. Die biedt ook villa’s te huur aan in Ibiza, langsheen de Spaanse kust en op de Canarische eilanden. “Dit kan iedereen overkomen”, zegt Angus Kennedy. “Die site zag er professioneel uit, met scores en reviews. Er stonden zelfs vervalste reviews op trustpilot.com, een website voor consumentenrecencies.”

Volgens de krant The Mirror zouden de afbeeldingen van de villa vier jaar geleden gestolen zijn van een andere website. Sindsdien worden ze gebruikt om mensen te misleiden. “Het kost veel geld om zo’n website offline te laten halen”, zegt Nick Cooper van de website Villa Plus, van waar de foto’s gestolen werden. “En een dag later starten ze opnieuw onder een nieuwe naam.”

Het gezin Kennedy gaf de fraude wel aan bij de autoriteiten in Mallorca en bij ABTA, de Britse associatie voor touroperators en reisorganisatoren. Beide onderzoeken de zaak.

8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • peter maas

    Ik boek al jaren niet meer bij reisbureaus,dat is voor een identieke reis daar maal 3.Als dat dan geen oplichting is.

  • Christel Janssen

    Reisbureau of touroperator? Wij hadden een hotel via TUI dat bij aankomst niet meer bestond. Waren ze ons vergeten te verwittigen. Dat is ook gene zever...

Lees meer