2 Van en naar Eindhoven is geen treinverkeer mogelijk door de inzet van de hulpdiensten.
ED Van en naar Eindhoven is geen treinverkeer mogelijk door de inzet van de hulpdiensten.

Gezochte man gearresteerd op station Eindhoven: “Iedereen in de coupé moest zijn handen omhoog doen”

Zwaarbewapende agenten hebben vanavond op station Eindhoven een man opgepakt. Dat meldt de politie zojuist op Twitter. Meerdere perrons werden ontruimd, een trein werd doorzocht en al het treinverkeer van en naar Eindhoven werd tijdelijk stilgelegd. Sinds 19.20 uur rijden de treinen weer.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het verzoek om de man op te pakken kwam volgens een politiewoordvoerder van een andere politie-eenheid in Nederland. Reizigers in de tunnel zagen ongeveer drie kwartier na de start van de actie hoe de aangehouden man werd weggevoerd. Het zou gaan om een man van rond de 35 jaar met een Action-tas. De tas is in beslag genomen. In de trein wordt ondertussen nog gezocht naar mogelijke voorwerpen die de man had meegenomen. 

Handen omhoog

Zwaarbewapende agenten van het Rapid Response Team, met onder meer honden, doorzochten even daarvoor een trein. Alle reizigers daarin moesten hun handen omhoog houden, terwijl de gepantserde agenten iedereen streng aankeken, zeggen reizigers Mike Alberts en Ebbo Hartsuijker, die zelf ook in de trein zaten. “Er werd eerst omgeroepen dat niemand de trein uit mocht en een minuut of tien later kwamen opeens die agenten de coupé in. Ze keken iedereen aan en liepen door.”

Tekst loopt door onder de foto

2 Beeld vanuit de trein, waar zwaarbewapende agenten zijn binnengekomen.
ED Beeld vanuit de trein, waar zwaarbewapende agenten zijn binnengekomen.

Pas later hoorden de reizigers dat de politie op zoek was naar één specifiek persoon. Het verzoek om de man op te pakken kwam volgens een politiewoordvoerder van een andere politie-eenheid uit het land.

Drukte

De actie begon iets na 18 uur. Sindsdien staan alle treinen op het station stil. In elk geval de perrons bij spoor 1-2 en 3-4 zijn ontruimd. Er is geen sprake van paniek, maar wel enige chaos onder de reizigers. Zij moeten wachten in de stationshallen of in de passage onder de perrons. Het was door lichtfestival Glow al druk op en buiten het station. 

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Marc Fabry

    Wie dat er met een Action tas rondloopt verdient het bijna opgepakt te worden. Zo een rommel dat die verkopen.....

  • Valentijn Jacobs

    De gezichtsherkenning camera's werkten perfect, bij ons kan of mag dat niet om de privacy van de ingevoerde criminelen niet te schenden.

Lees meer