4
REUTERS

Gijzelnemer bank Le Havre geeft zich over: “Hij heeft psychiatrisch verleden en was geradicaliseerd”

Een gewapende man die zes mensen gijzelde in een bank in de Franse havenstad Le Havre heeft zich overgegeven aan de politie. Stelselmatig liet hij alle gegijzelden vrij. De dader had naar verluidt een psychiatrisch verleden.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De gijzeling begon omstreeks 17 uur in een agentschap van de BRED-banque aan de Boulevard de Strasbourg in het hartje van de Normandische stad. Een 53-jarige gegijzelde wist te ontsnappen, de anderen werden een voor een vrijgelaten. 

De politie vreesde lange dat de dader explosieven meegebracht had. In de onderhandelingen had hij het onder meer over kinderen in Palestina. Hij zou met de media willen spreken hebben en vroeg ook toegang tot sociale media. Volgens ‘Le Parisien’ eiste hij ook een scooter.

4
AFP

Bij het gerecht staat de man bekend voor ontvoering en wapendracht. “Hij staat op een volglijst. We weten dat hij geradicaliseerd is en aan een ernstige psychiatrische ziekte lijdt”, meldt het hoofd van de politievakbond SGP Unité aan Reuters.

De man wilde naar verluidt vooral “van zich doen spreken”. “De gegijzelden zijn nooit mishandeld geweest. Ze stellen het goed”, klinkt het.

4
AFP
4
AFP

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Angelo De vie

    Wat kunnen die onschuldige mensen daar nu aan doen onozelaar!

Lees meer