Hebt u het tegen mij? Scène uit ‘Call of Duty Black Ops 4'.
rv Hebt u het tegen mij? Scène uit ‘Call of Duty Black Ops 4'.

Goed in Fortnite of Call of Duty? Het leger wil u! Brits leger rekruteert gamers

Het Britse leger heeft een campagne gelanceerd om gamers van onder meer Fortnite en Call of Duty te werven. Met de advertenties hoopt het leger 16- tot 25-jarigen te overtuigen dat ze allang in huis hebben wat nodig is om in het leger te dienen.

Een van de posters toont de 'clown van de klas' en roemt hem om zijn opgewektheid. Andere afbeeldingen prijzen gamers om hun gedrevenheid en gevoel voor technologie. Een vrouw die wordt omschreven als 'me me me millennial' wordt op een poster geprezen om haar zelfvertrouwen.

Fortnite wordt gezien als het populairste computerspel ooit en kent momenteel meer dan 200 miljoen spelers. “Het leger kijkt anders naar mensen en we zijn er trots op dat we voorbij de stereotypes kijken en het potentieel in jonge mensen zien”, zei een legerwoordvoerder tegen de krant The Telegraph.

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jan Pauwels

    Mensen, al eens gehoord van drones? Gamers hebben de skills om deze aan te sturen. Dit wordt de toekomst in oorlogsvoering. Niet die f35's. Dat is weggegooid geld.

  • Alex Millian

    Haha die gastjes die games zijn bang buiten te komen, spreek ze aan en ze kijken naar de grond met rode kaken, die zijn bang van echt geweld.

Lees meer