2
Still

Golfmachine in waterpretpark slaat op hol: 44 mensen gewond nadat spectaculaire ‘tsunami’ hen als lappenpoppen omver kegelt

Gezellig genieten van enkele speelse ruige golven. Dat is normaal gezien wat je van een golfslagbad in een waterpretpark mag verwachten. Ging dat zondag even mis in het ‘Shuiyun Water Park’ in China. Plots werden zwemmers verrast door een gigantische artificiële ‘tsunami’, veroorzaakt door een defect in de golfmachine.

Straffe beelden van het incident tonen hoe zwemmers met brute kracht omver worden geduwd door het aanstormende watergeweld en van hun opblaasbare banden en speeltjes worden geslingerd. Verbouwereerde mensen aan de kant zetten het schreeuwend op een lopen voor de krachtige golf die tot ver uit het zwembad rolt. 

Botbreuken

Verschillende mensen maakten een pijnlijke smak op de grond achter het zwembad en liepen botbreuken, blauwe plekken en snijwonden op. In totaal zouden zeker 44 mensen gewond zijn geraakt, drie mensen liggen nog in het ziekenhuis met onder meer gebroken ribben.

Het hoeft niet te verbazen dat video’s van het voorval wereldwijd viraal gaan. Sommige mensen die de beelden deelden, beweren dat de bediener van de golfmachine dronken was. Dat ontkent het populaire waterpark - met jaarlijks zo’n half miljoen toeristen - met klem. “De golfmachine is stuk gegaan en op eigen houtje losgeslagen”, klinkt het.
 

Onderzoek

Het golfslagbad werd volgens bronnen gesloten zodat een onderzoek uitsluitsel kan geven over de oorzaak van het mechanische defect.

2 .
Still .

9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Eva Munet

    Amaai dat heeft pijn gedaan!

  • Marlies Verniest

    Waarschijnlijk een of andere jobstudent die een verkeerde knop heeft ingedrukt.

Lees meer