3 Brandweermannen zien het vuur oprukken op Gran Canaria.
EPA Brandweermannen zien het vuur oprukken op Gran Canaria.

Gran Canaria opnieuw getroffen door bosbranden: dorp en luxehotel ontruimd

Op het Spaanse vakantie-eiland Gran Canaria is opnieuw een bosbrand uitgebroken. Een toeristische site en een luxehotel moesten samen met een dorp ontruimd worden.

De raad van het eiland maakte bekend dat het Kruis van Tejeda, een populaire bergsite, geëvacueerd werd, net zoals een luxehotel in de buurt. Even later werd ook het centrum van het dorp Tejeda ontruimd. Het is niet duidelijk hoeveel mensen geëvacueerd zijn, maar Tejeda telt iets minder dan 2.000 inwoners.

De lokale autoriteiten sloten ook verschillende wegen af in de buurt van de brand. Ze raden mensen aan om de zone te verlaten.

lees verder onder de foto:

3 Hulpverleners en brandweermannen overleggen op Gran Canaria terwijl achter hen het vuur voortraast.
EPA Hulpverleners en brandweermannen overleggen op Gran Canaria terwijl achter hen het vuur voortraast.

Hevige wind wakkert brand aan

Vijf dagen geleden slaagde de brandweer erin een andere brand in dezelfde zone van het eiland te bedwingen. Ook toen moesten honderden mensen de regio verlaten. De autoriteiten waarschuwden er al voor dat de brand opnieuw kon aangewakkerd worden door de hevige wind.

De brandweer van het eiland stuurde helikopters naar de getroffen zone. De situatie "ziet er helemaal niet goed uit, met deze temperaturen, de wind en de lage luchtvochtigheid", klinkt het in een mededeling. Watervliegtuigen zijn niet beschikbaar omdat ze uitgestuurd zijn naar het Spaanse vasteland, duizend kilometer verder.

3 Een helikopter loost water boven het door vuur bedreigde bos in Gran Canaria.
EPA Een helikopter loost water boven het door vuur bedreigde bos in Gran Canaria.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer