Green Day haalt uit met anti-Trumpsong

De punkband Green Day heeft gisteren zwaar uitgehaald naar pas verkozen Amerikaanse president Donald Trump. Op de American Music Awards brachten ze hun nieuwe single 'Bang Bang', een aanklacht tegen het wapengeweld in de VS. Voor de gelegenheid pasten ze een deel van de lyrics aan naar 'geen Trump, geen KKK, geen fascistische Verenigde Staten'.
 
Toch waren de mannen van Green Day niet de enigen om op de ceremonie uit te halen naar Trump. Het supermodel Gigi Hadid begon de show met een impressie van Melania Trump. In het accent van Melania zei ze "Ik hou van mijn man, Barack Obama, en onze kinderen, Sasha en Malia". Zo verwees ze naar de speech die Melania in juli gaf, en die volledig gekopieerd was van Michelle Obama.

Sting van zijn kant liet zijn kritiek in meer bedekte termen doorschemeren. De Britse zanger mocht een oeuvre-award in ontvangst nemen en meldde in zijn speech; "de deuren stonden hier altijd open voor nieuwkomers en die geest van gastvrijheid en openheid maakte van dit land het beste land ter wereld." Toen hij na zijn optreden het podium verliet, kreeg Sting een daverend applaus vanuit de zaal.

Lees meer