De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg en de Deense ngo Human Act lanceren een campagne om de campagne van het VN-kinderrechtenfonds Unicef tegen COVID-19 te steunen en om kinderen te beschermen voor de nasleep van de pandemie. De stichting van Thunberg en de ngo geven elk 100.000 dollar aan Unicef.
AFP De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg en de Deense ngo Human Act lanceren een campagne om de campagne van het VN-kinderrechtenfonds Unicef tegen COVID-19 te steunen en om kinderen te beschermen voor de nasleep van de pandemie. De stichting van Thunberg en de ngo geven elk 100.000 dollar aan Unicef.

Greta Thunberg doneert 100.000 dollar voor kinderen in coronacrisis

De jonge Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg heeft 100.000 dollar (ruim 91.000 euro) geschonken aan het VN-kinderfonds UNICEF, dat het bedrag gaat gebruiken om kinderen te helpen die zijn getroffen door de coronacrisis. 

Het 17-jarige klimaatmeisje kreeg het geld eerder zelf als prijzengeld bij een award voor haar activisme van de Deense hulporganisatie Human Act. Via de stichting van Thunberg, de Greta Thunberg Foundation, gaat het geld nu naar UNICEF. Human Act doneert zelf ook 100.000 dollar. Het VN-kinderfonds is blij met "het duwtje in de rug".

“Crisis voor kinderrrechten”

"Net als de klimaatcrisis is ook het coronavirus een crisis voor de kinderrechten", laat Greta Thunberg weten. "Het zal alle kinderen nu of op lange termijn beïnvloeden, met name de kwetsbare groepen. Ik vraag iedereen om op te staan en zich aan te sluiten bij het vitale werk van UNICEF om het leven van kinderen te redden, de gezondheid te beschermen en het onderwijs voort te zetten".

De reactie van UNICEF op Covid-19 is erop gericht om de overdracht van het virus te helpen verminderen en de impact ervan op kinderen te verminderen, en ervoor te zorgen dat de essentiële diensten voor kinderen blijven bestaan. 

“De opbrengst gaat rechtstreeks naar de noodprogramma’s van UNICEF om Covid-19 te bestrijden, onder meer door het verstrekken van zeep, maskers, handschoenen, hygiënekits, beschermende uitrusting, levensreddende informatie en andere ondersteuning voor gezondheidszorgsystemen”, klinkt het nog in een persbericht.

Zelf besmet geraakt?

Vorige maand zei Thunberg dat ze zelf ook "waarschijnlijk" het coronavirus had opgelopen, aangezien ze verschillende symptomen ervaarde na een rondreis door Europa.

14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Roger Declercq

    Eerste stap richting politiek. Ministers geven ook geld uit dat ze van anderen (burgers) krijgen.

  • Freddy De Vos

    Prachtig, een meisje met hart op de juiste plaats!

Lees meer