3 Greta Thunberg spreekt het publiek toe in Londen, deze keer niet met haar karakteristieke lange vlechten, maar met het haar los.
EPA Greta Thunberg spreekt het publiek toe in Londen, deze keer niet met haar karakteristieke lange vlechten, maar met het haar los.

Greta Thunberg in Londen: ‘Politici zullen niet meer wegkomen met negeren klimaatcrisis’

Klimaatactiviste Greta Thunberg is zondag met veel enthousiasme ontvangen door de Extinction Rebellion-beweging in Londen. De aanwezigen juichten de zestienjarige Zweedse klimaatactiviste aan de Marble Arch toe. Thunberg hamerde opnieuw op het gebrek aan politieke wil om de klimaatverandering te bestrijden.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De veelbesproken Zweedse tiener met een klimaatmissie werd door de aanwezigen getrakteerd op een massaal ‘We love you’, terwijl ze nog eens haar grote bezorgdheid uitte over hoe er met het klimaatdebat wordt omgesprongen. “Al veel te lang komen politici en machthebbers ermee weg om niets te doen tegen de klimaat- en milieucrisis’’, zei Thunberg. “We gaan ervoor zorgen dat hen dat niet meer lukt.’’

“De mensheid staat op een keerpunt”, zei Thunberg, het symbool van een generatie jongeren die via schoolstakingen klimaatactie wil afdwingen. "We zijn vandaag bijeengekomen omdat we ervoor gekozen hebben om een weg in te slaan. We hopen nu dat anderen ons voorbeeld volgen.”

3 Greta Thunberg spreekt het publiek toe in Londen.
AFP Greta Thunberg spreekt het publiek toe in Londen.

“Protest zal het verschil maken”

“Extinction Rebellion en het scholierenprotest zullen een verschil maken”, zei ze. "We zullen niet ophouden om te strijden voor deze planeet en voor onszelf, onze toekomst en de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen."

Na een ontmoeting met paus Franciscus vrijdag in Rome nam Thunberg de trein naar Londen. Ze zou er de socialistische partijleider Jeremy Corbyn ontmoeten en de voorzitster van de groenen, Caroline Lucas. Ook zou ze spreken in het lagerhuis van het parlement.

3 ‘We love you’, riep het publiek Greta Thunberg toe in Londen.
EPA ‘We love you’, riep het publiek Greta Thunberg toe in Londen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer