Greta Thunberg reisde eerder met een zeilboot naar de Verenigde Staten.
EPA Greta Thunberg reisde eerder met een zeilboot naar de Verenigde Staten.

Greta Thunberg krijgt hulp van Spaanse minister om in Madrid te geraken

De Spaanse regering heeft de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg hulp aangeboden om volgende maand de klimaatconferentie in Madrid te kunnen bijwonen. Thunberg bevindt zich momenteel nog in Noord-Amerika, met de bedoeling om nadien naar Chili door te reizen waar de conferentie aanvankelijk zou plaatsvinden. Maar door de sociale onrust in het Latijns-Amerikaanse land is de top er afgelast en vindt die nu plaats in Spanje. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De jonge klimaatactiviste was van plan naar Chili af reizen, maar moet door de afgelaste klimaattop naar Spanje. Hiervoor zoekt ze een klimaatvriendelijk transportmiddel dat haar op tijd naar Spanje kan brengen, vliegen is voor haar geen optie. Zaterdag vroeg ze op Twitter om hulp.

"Lieve Greta, het zou leuk zijn om jou hier in Madrid erbij te hebben", zette Spaanse minister van Ecologische Transitie, Teresa Ribera, op Twitter. "Je hebt een lange tocht afgelegd en ons allemaal geholpen om meer bewust te worden en actie te ondernemen. Wij willen jou zeer graag helpen bij je overtocht van de Atlantische Oecaan". Hoe die hulp er concreet zal uitzien, zei de minister er niet bij.

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Frank Van den Bulck

    Hoe ? Een helikopter sturen, of 'n slagschip of zo ? Wat een heisa voor' n onderontwikkelde puber !

  • Tommy De Kinder

    We zijn nu met bezig met het sorteren van ons afval en de plastiek in zee en rivieren. Klimaat heeft iedereen begrepen ...

Lees meer