Klimaatactiviste Greta Thunberg tijdens haar toespraak vrijdag in New York.
Photo News Klimaatactiviste Greta Thunberg tijdens haar toespraak vrijdag in New York.

Greta Thunberg waarschuwt massa betogers in New York: “Verandering komt"

De jonge Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg heeft een grote massa klimaatbetogers in New York vrijdag toegesproken en gezegd dat ze deel zijn van een "golf van verandering". "Er komt verandering aan, of ze dat nu willen of niet", aldus Thunberg.

Thunberg, het boegbeeld van de mondiale klimaatbeweging, vertoeft momenteel in New York. De New Yorkse manifestatie moest het hoogtepunt worden van de wereldwijde klimaatbetogingen die vrijdag de aardbol rondgingen. Volgens de klimaatactiviste trokken naar schatting meer dan 250.000 manifestanten door de straten in New York. 

Ook in Brussel gingen duizenden de straat op voor het klimaatprotest. Op HLN+ lees je een reportage over de radicaliserende tak van de klimaatbeweging. 

Als jij tot die kleine groep mensen behoort die zich bedreigd voelen door ons, dan hebben we zeer slecht nieuws voor jou, want dit is nog maar het begin

Greta Thunberg, klimaatactiviste

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Steven van Soom

    ik ga heel hard zijn, al diegene die ontkennen dat er een klimaatprobleem is moet de bruine laag boven de steden eens bekijken, beweren jullie dat dit gezond is? dat masaal ontbossing gezond is? dat massaal diesel)partikels en andere kankerverwekkende stoffen de lucht inblazen gezond is? wel als jullie er zo over denken, dat jullie dan maar met jullie mond aan een uitlaat hangen van een draaiende auto , we zullen dan nog eens zien. Greta is awesome btw

  • Christine Laevers

    Dat ze doorgaat! En met haar vele jongeren. In Frankrijk worden netels in cultuur gebracht tot en met plantgoed voor de nieuwe boer om er voedsel, medicinale extracten en kledingstof van te maken! Er wordt gezocht naar andere gewassen die economisch rendabel kunnen zijn. In België gebeurt er niks! Altijd maar klagen en ontkennen.

Lees meer