Het Griekse parlement stemde vandaag in met het laatste pakket wettelijke maatregelen dat het land van zijn crediteuren moet doorvoeren. Daaronder vallen bezuinigingen in de pensioenen en de gezondheidszorg.
EPA Het Griekse parlement stemde vandaag in met het laatste pakket wettelijke maatregelen dat het land van zijn crediteuren moet doorvoeren. Daaronder vallen bezuinigingen in de pensioenen en de gezondheidszorg.

Griekenland krijgt laatste miljard uit Europees steunfonds

Griekenland kan een miljard euro tegemoet zien om achterstallige rekeningen te betalen. Het bedrag is het laatste partje van de gunstige leningen die het land krijgt uit het Europese steunfonds ESM.

Dat heeft het ESM in Luxemburg besloten omdat Griekenland aan de laatste voorwaarden heeft voldaan, onder meer door de totale betalingsachterstand van het land terug te dringen. Het Griekse parlement stemde donderdag ook in met het laatste pakket wettelijke maatregelen dat het land van zijn crediteuren moet doorvoeren. Daaronder vallen bezuinigingen in de pensioenen en de gezondheidszorg.

Het steunprogramma voor het land loopt op 20 augustus af. Het is de bedoeling dat Griekenland dan na acht jaar op eigen kracht verder gaat en weer tegen normale tarieven op de financiële markten gaat lenen. De Eurogroep (ministers van Financiën van de eurozone) beslist naar verwachting volgende week in Luxemburg of Griekenland inderdaad van het financiële infuus af kan.

5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • John Stahl

    Niet gans correct. Dit zijn Bailout loans, opdat Griekenland zijn schulden zou kunnen terugbetalen aan de banken en landen waarbij ze leningen hebben lopen uit het verleden. Door hun zwakke positie is dit de enige manier waarop ze nog geld kunnen lenen. Dit moet wel degelijk door Griekenland terug worden betaald. En daarmee bedoel ik, door de arme Griekse belastingsbetaler.

  • vandekempen bart

    kunnen ze daarmee eindelijk hun grenzen bewaken en illegalen uitwijzen?

Lees meer