Protest in Kashmir: demonstranten willen gerechtigheid voor het 3-jarig slachtoffer van verkrachting
EPA Protest in Kashmir: demonstranten willen gerechtigheid voor het 3-jarig slachtoffer van verkrachting

Groot protest in India na verkrachting 3-jarig meisje

In Kashmir, een stad in het noorden van India, zijn duizenden mensen op straat gekomen naar aanleiding van de verkrachting van een 3-jarig meisje door een buurman.

Op 8 mei zou het meisje door een buurman naar de toilet van een school gelokt zijn. Daar zou hij haar verkracht hebben. Het meisje liep ernstige verwondingen op en moest naar het ziekenhuis worden afgevoerd. Haar toestand is intussen stabiel en de dader is opgepakt.

Zondag brak groot protest uit nadat het nieuws bekend raakte dat de familie van de verdachte hem een vals geboortecertificaat zou hebben bezorgd. Op dat geboortebewijs staat dat de verdachte dertien jaar oud is, maar dat is volgens de demonstranten helemaal niet waar, volgens hen is de vermoedelijke dader minstens twintig jaar oud. Zijn familie zou dat gedaan hebben om hem te laten berechten als een minderjarige. Zo ontloopt hij een levenslange celstraf. 

De boze menigte blokkeerde snelwegen en stelde zich agressief op tegen de politie in verschillende delen van de regio. De politie moest traangas inzetten en in de lucht schieten om de mensenmassa tot bedaren te brengen. Zo’n honderd mensen raakten gewond, één jongeman zou in kritieke toestand verkeren. 

India werd de laatste jaren vaak opgeschud door seksueel geweld, en hoewel de straffen steeds hoger werden, is het eerder zeldzaam dat er tijd voorbij gaat zonder een nieuw incident. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer