AP

Groot vrachtschip ramt historisch pand langs de Bosporus

Een groot vrachtschip heeft vandaag in Istanboel een historisch gebouw langs de oevers van de Bosporus geramd. Dat meldde de Turkse zender TRT. Niemand raakte gewond. Vermoed wordt dat een technische storing in de stuur- of roerinstallatie aan de basis ligt van het incident.

Het onder Maltese vlag varende, 225 meter lange vrachtschip Vitaspirit veroorzaakte zware schade aan de rode houten villa Hekimbasi Salih Efendi. Het gebouw uit de 18e eeuw ligt in het Aziatische deel van Istanboel aan de Bosporus en wordt vandaag vooral voor evenementen als concerten en huwelijksfeesten gebruikt.

De Bosporus, een zeestraat tussen Europa en Azië, verbindt de Zwarte Zee met de Zee van Marmara en is een van de belangrijkste waterwegen ter wereld.

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Theo Schuermans

    Oeps! Klein ongelukje.

  • Johan Ongena

    Waarschijnlijk uit den bocht gegaan... :-))

Lees meer