2 'Harmony of the Seas' werd vandaag te water gelaten.
Royal Caribbean 'Harmony of the Seas' werd vandaag te water gelaten.

Grootste passagiersschip ter wereld te water gelaten in Frankrijk

Het grootste passagiersschip ter wereld, het cruiseschip 'Harmony of the Seas', dat gebouwd werd in het Franse St-Nazaire, is vandaag te water gelaten. In april 2016 wordt het schip opgeleverd.

Het immense stalen geraamte van het schip verliet in de vroege ochtend het droogdok waar het sinds september 2013 werd gebouwd. Het wordt nu naar een ander dok gebracht voor de verdere inrichting.

De tewaterlating was een "complex" manoeuvre voor de boot van 362 meter lang en 66 meter breed. Het schip zal deel uitmaken van de vloot van een onderdeel van de Amerikaanse reder Royal Caribbean Cruises Ltd (RCCL). De reder heeft al twee schepen van dezelfde lengte als 'Harmony of the Seas', maar zij hebben een breedte van 64 meter.

Het nieuwe schip zal minder energie verbruiken, zeggen de bouwers. Voor de afwerking is 90.000 m2 tapijt nodig, 500.000 liter verf en 8.000 m2 grote ramen. In totaal zijn 2.500 personen aan het werk om het schip tijdig af te werken. De eerste tests op zee worden in februari 2016 verwacht.

Bij de inhuldiging in mei 2016 zullen 6.360 passagiers en 2.100 bemanningsleden van Southampton naar Barcelona varen. Daarna wordt het schip ingezet op de Middellandse Zee, voor cruises van een week vanuit Barcelona.

2
AFP

Lees meer