Thinkstock

Grote gevangenisuitbraak op populair Caribisch vakantie-eiland, klopjacht georganiseerd

De Venezolaanse autoriteiten hebben een klopjacht georganiseerd na een grote gevangenisuitbraak op het Caribische eiland Margarita. Daar ontsnapten 65 gedetineerden uit een gevangenis bij La Asunción.

Viceadmiraal Alexander Velasquez zegt dat zo'n 2.200 veiligheidstroepen jacht maken op de voortvluchtige gevangenen. “Van de 65 zijn er 5 weer opgepakt. En ze hebben één persoon geëxecuteerd tijdens de ontsnapping”, stelt hij.

Lokale media berichten dat gevangenen beschikten over vuurwapens, munitie en een motorfiets. Zeker twee gevangenisbewakers raakten gewond toen de gedetineerden massaal de benen namen.

Margarita staat bekend als een populaire bestemming voor vakantiegangers. De burgemeester van de plaats Maneiro zegt op Twitter dat controleposten zijn ingesteld en de gemeenschap is afgegrendeld.

Gevangenisuitbraken komen vaker voor in Venezuela, dat al jaren in een diepe crisis verkeert. Gevangenissen zitten regelmatig overvol en bewakers zijn vaak slecht getraind of corrupt.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer