ANP

Grote zoekactie naar mogelijke drenkelingen nadat roeiboot omslaat in Nederland, gestaakt

De Nederlandse hulpdiensten hebben vandaag uren gezocht naar mogelijk vermiste roeiers op de Nederrijn bij Wageningen. Volgens enkele omstanders zou ter hoogte van de jachthaven aan het eind van de middag een roeiboot zijn omgeslagen. Rond 22.30 uur werd de zoekactie gestaakt. Volgens de veiligheidsregio Gelderland-Midden is er geen reden om verder te zoeken. De hulpdiensten hebben geen opvarenden of de boot aangetroffen.

“We hebben op verschillende plekken waar iets zou kunnen liggen gezocht met behulp van sonar en niets aangetroffen. We hebben geen reden om verder te zoeken naar iets wat er waarschijnlijk niet is”, liet een woordvoerder van de veiligheidsregio weten. Duikers hebben ook enige tijd geholpen met zoeken, maar die staakten hun actie eerder op de avond vanwege de kou.

Volgens de woordvoerder ging het wel degelijk om een “serieuze melding”. Maar de veiligheidsregio heeft geen meldingen over vermisten gekregen. Ook mist de plaatselijke roeivereniging geen boot, aldus de woordvoerder. “Het lijkt erop dat de vermiste personen niet afkomstig zijn uit Wageningen”, zei hij eerder.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer