Man in Drouwenerveen gemarteld met boormachine, terwijl 4-jarige ook thuis was.
Dagblad van het Noorden/AD Man in Drouwenerveen gemarteld met boormachine, terwijl 4-jarige ook thuis was.

Gruwelijke marteling met boormachine door nepagenten in Nederland; 4-jarige dochter was thuis

Het Nederlandse dorpje Drouwenerveen in de provincie Drenhe is opgeschrikt door een gruwelijke home-invasion. Drie gewapende mannen, die zich voordeden als agenten, folterden een 38-jarige man met een boormachine. En dat terwijl ook het 4-jarige dochtertje van het slachtoffer thuis was.

Drouwenerveen telt amper enkele honderden inwoners, maar het dorpje haalt nu het nationale nieuws door een gruwelijke roofoverval. op zondagavond 10 februari namen drie nepagenten een 38-jarige man een uur lang onder handen met een boormachine. Het slachtoffer zou onder meer in zijn buik en knieën zijn geboord. 

De drie overvallers vluchtten na hun daad en zijn nog steeds spoorloos. Het is onbekend of ze buit hebben gemaakt. De mannen waren volledig gemaskerd, droegen zwarte kisten, zwarte handschoenen en een kogelwerend vest met daarop in witte tekst de letters: ‘politie’. 

Cryptomunten

Het slachtoffer raakte zwaargewond, maar overleefde de overval. Hoe hij er intussen aan toe is, is niet duidelijk. De man zou veel geld hebben verdiend met de handel in zogeheten cryptomunten. Mogelijk werd hij bedreigd in de hoop dat hij wachtwoorden van zijn cryptohandel los zou laten. 

Het kind in het huis bleef ongedeerd, maar de bedreigingen hadden grote impact op haar.

Thailand

Het slachtoffer heeft onder meer een huis in het Italiaanse Isola di Fano, niet ver van Fossombrone waar zijn vader ook een woning heeft. Zijn vader was in het verleden huisarts in Nieuw-Buinen. De zoon verhuisde zo’n tien jaar geleden naar Thailand. Zijn vader zou hem daarna zijn gevolgd naar het Zuidoost-Aziatische land. Beide mannen handelden in oude auto’s. Buurtbewoners meldden eerder al dat ‘s avonds geregeld auto’s met Poolse en Bulgaarse kentekens parkeerden. 

Groot onderzoek

De politie is met een groot team - een Team Grootschalige Opsporing (TGO) - bezig met deze zeer ernstige zaak. Het is bijzonder dat er bij een roofoverval zoveel manschappen worden ingezet. Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedde de dag na de marteling ook al meteen aandacht aan de horror in Drouwenerveen. Volgens de politie hebben zich tot dusver 15 getuigen gemeld.

De politie Noord-Nederland wil niet inhoudelijk reageren op het martelverhaal. “Je hebt het dan over informatie die alleen bekend is bij de daders. In dit stadium iets zeggen over het toegepaste geweld door de overvallers zou dan ook niet verstandig zijn’’, laat Paul Heidanus weten.

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Marcel Peeters

    Mensen zetten teveel privė zaken op social media. Voor criminelen de beste weg naar kostbare info om toe te slaan.

  • Jan Janssens

    Een gevolg van de straffeloosheid welke door ons gerecht word geprezen, gekende gangsters van allerlei pluimage lopen hier rond zonder dat er hen een haar wordt gekrenkt, de politie staat machteloos, als ze iemand oppakken staat deze sneller vrij dan dat de politie zijn papier wek kan opmaken !!!

Lees meer