De vrouw die is opgepakt voor een grote hack bij een Amerikaanse bank, dreigde eerder om een bloedbad aan te richten op het kantoor van een socialmediabedrijf. Welk bedrijf haar doelwit was, is niet bekend.
EPA De vrouw die is opgepakt voor een grote hack bij een Amerikaanse bank, dreigde eerder om een bloedbad aan te richten op het kantoor van een socialmediabedrijf. Welk bedrijf haar doelwit was, is niet bekend.

Hacker die data van 106 miljoen bankklanten zou gestolen hebben, dreigde met bloedbad bij sociaalmediabedrijf

De vrouw die is opgepakt voor een grote hack bij een Amerikaanse bank, dreigde eerder om een bloedbad aan te richten op het kantoor van een sociaalmediabedrijf. Welk bedrijf haar doelwit was, is niet bekend.

De 33-jarige Paige Thompson, die de hackersnaam “erratic” gebruikte, werd maandag opgepakt. Ze zou de gegevens van 106 miljoen klanten van de bank Capital One hebben gestolen. Het ging onder meer om namen, geboortedata en burgerservicenummers (uniek persoonsgebonden nummers voor contact met de overheid, nvdr.).

Ook haar huisbaas is opgepakt. In zijn slaapkamer vonden rechercheurs meer dan tien wapens. Volgens aanklagers had Thompson gedreigd om anderen en zichzelf kwaad te doen. "Eind mei 2019 dreigde ze om het kantoor van een sociaalmediabedrijf in Californië overhoop te schieten", aldus het Openbaar Ministerie volgens persbureau Bloomberg.

Rechercheurs onderzoeken of Thompson bij meer bedrijven heeft ingebroken. De vrouw claimde dat zelf op sociale media. Onder de mogelijke gedupeerden zijn autobouwer Ford, de Italiaanse bank UniCredit, de overheid van de staat Ohio en de universiteit Michigan State University.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Max Jacobs

    Paul Philippaerts hackers gaan niet te werk voor aandacht. Het enigste wat hen interesseert is geld en het bewijzen dat je nooit volledig veilig bent op het internet.

  • Paul Philippaerts

    Wat is dat tegenwoordig toch. De schreeuw van de leeuw om aandacht. Kijk toch een wie ik ben, zie toch eens hoe geweldig ik ben. Sukkels, maar het gaat om een enorm grote massa. Je kan ze op een continent niet ondergebracht krijgen. Simpel mens"dom"

Lees meer