De Indiase minister van Buitenlandse Zaken Sushma Swaraj uitte haar ongenoegen op Twitter.
AFP De Indiase minister van Buitenlandse Zaken Sushma Swaraj uitte haar ongenoegen op Twitter.

Hand van klagende meid afgehakt in Saoedi-Arabië

In Saoedi-Arabië is de hand van een Indiase vrouw afgehakt, vermoedelijk door haar werkgever. De Indiase minister van Buitenlandse Zaken, Sushma Swaraj, veroordeelde dat vandaag als "onaanvaardbaar".

"We zijn erg verontrust over de brute wijze waarop de Indiase dame is behandeld in Saoedi-Arabië", zei Swaraj op Twitter. Volgens de minister kaartte de regering de zaak aan bij de Saoedische autoriteiten en heeft de Indiase ambassade contact met het slachtoffer.

De werkgever van de 58-jarige vrouw zou haar rechterhand afgehakt hebben, toen zij bij de lokale autoriteiten had geklaagd dat de familie waar ze als huishoudelijke hulp werkte, haar mishandelde, aldus de krant Times of India. De vrouw was twee jaar geleden naar Saoedi-Arabië gegaan om er als huishoudelijke hulp te werken. Ze werd in het huis aangevallen door een Saoedische vrouw, aldus de krant op gezag van haar familie.

De Saoedische politie bracht het slachtoffer naar een ziekenhuis in Riyad, waar ze een operatie onderging. Haar werkgever is opgepakt.

Lees meer