Militairen bewaken de grens.
Photo News Militairen bewaken de grens.

Hekwerk van 60 kilometer tussen de Krim en Oekraïne opgetrokken

Op de grens tussen Oekraïne en het schiereiland de Krim is een grenshek van zo'n zestig kilometer lang opgetrokken. Volgens een woordvoerder van het parlement op de Krim is de omheining noodzakelijk om de bevolking te beschermen tegen de regering in Kiev. Dat meldt het Russische nieuwsagentschap Ria Novosti.

De woordvoerder van de Krim zei nog dat de omheining in het noorden van het schiereiland de veiligheid in het gebied sterk ten goede zal komen. De Krim werd in 2014 geannexeerd door Rusland, wat de Europese Unie als schending van het internationale recht beschouwt. 

In het oosten van Oekraïne vechten pro-Russische separatisten en het Oekraïense leger al sinds de annexatie een oorlog uit. Daarbij kwamen al meer dan 10.000 mensen om het leven, zo blijkt uit cijfers van de Verenigde Naties.

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Frank Van den Bulck

    De tijd van de Berlijnse Muur keert terug ! Achteruitgang inplaats van vooruitgang.

  • Luc Lepoudre

    De redacteur schrijft er wijselijk bij "wat door de EU als een schending wordt beschouwt". We weten allemaal welke schendingen van I.R. met Kosovo zijn gebeurt. Je moet maar lef hebben om u daarna over de Krim te beklagen.

Lees meer