2 De dertigjarige Chris Mintz is een held.
Facebook De dertigjarige Chris Mintz is een held.

Held incasseerde vijf kogels om dolle schutter te stoppen

Een heroïsche legerveteraan die opnieuw zal moeten leren lopen, heeft een kogelregen overleefd nadat hij de dolle schutter op het Umpqua Community College in Oregon probeerde te stoppen.

Chris Mintz (30) wilde fitnesstrainer worden en studeerde daarom aan de kleine universiteit Umpqua Community College in Roseburg. Het was ook daar dat schutter Chris Harper-Mercer gisteren naartoe trok met vier wapens, waaronder een machinegeweer, om een bloedbad aan te richten.

Toen de legerveteraan oog in oog kwam te staan met de schutter probeerde hij in allerijl een deur te blokkeren om te voorkomen dat Chris Harper-Mercer het lokaal kon betreden. De schutter joeg drie kogels door zijn lichaam.

Verjaardag
De legerveteraan viel op de grond, keek naar de schutter en zei: "Het is de verjaardag van mijn zoon, het is de verjaardag van mijn zoon." Zoontje Tyrik werd zes die dag. Harper-Mercer toonde echter geen mededogen en vuurde nog twee bijkomende kogels af op Chris Mintz.

De dappere man werd geraakt in de buik, rug, linkerhand en zijn twee benen. "Hij had makkelijk dood kunnen zijn", aldus zijn tante Wanda Mintz. Verwacht wordt dat de held volledig zal herstellen.

"Zijn vitale organen zijn oké", wist zijn nicht Ariana Earnhardt te melden. "Hij zal wel opnieuw moeten leren lopen maar hij is nog in leven en dat was niet iedereen gegeven."

Negen mensen kwamen bij de schietpartij om en minstens zeven anderen raakten gewond.

2 Chris Mintz met zijn zoontje Tyrik
Facebook Chris Mintz met zijn zoontje Tyrik

Lees meer