Ook in Amsterdam duiken de mondkapjes op.
ANP Ook in Amsterdam duiken de mondkapjes op.

HERLEES. Coronavirus dook op zaterdag in meerdere nieuwe landen op

Wereldwijd waren er vrijdag al bijna 84.000 bevestigde besmettingen met het coronavirus. Bijna 79.000 patiënten bevinden zich in China. De overigen bevinden zich verspreid over alle werelddelen. Het risico op besmetting met Covid-19 is wereldwijd volgens de WHO dan ook “erg hoog”. Wetenschappers werken ondertussen naarstig verder aan een middel tegen de ziekte. Intussen is het coronavirus niet gevonden bij de renners en overige teamleden van de wielerploegen die nog altijd vastzitten in een hotel in Abu Dhabi. Herlees hier de ontwikkelingen van zaterdag.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Hoe bescherm je je tegen het coronavirus en wie loopt het meeste risico? Wordt de coronatest terugbetaald en spreken we nu al van een pandemie? Antwoorden op deze en nog veel meer vragen vind je in ons dossier: ‘Wat u moet weten over het coronvirus’.

Zit je zelf nog met vragen over Covid-19? Aarzel dan niet om ze hier aan ons te stellen. De belangrijkste vragen worden zondagavond beantwoord in een speciale VTM NIEUWS-uitzending na ‘Blind Getrouwd’, omstreeks 21u. 

65 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Gregoor Vogels

    Hopelijk zal het vaccin Mindesivir (Gilead) dat deze week op mensen uitgetest wordt, resultaten geven. Anders wordt het een echte wereldramp!

  • Brigitte Boon

    Blijf allemaal in jullie kot ipv over de grens. Door reizigers worden er onschuldige slachtoffers geraakt

Lees meer