Het keiharde moment waarop trucker mama en 3 kinderen doodrijdt, omdat hij met zijn smartphone bezig was

Tomasz Kroker, een Poolse trucker, is vandaag in Engeland veroordeeld tot een celstraf van tien jaar voor de doodslag op een moeder en drie kinderen. Op de keiharde beelden is te zien hoe de 30-jarige vrachtwagenchauffeur op die fatale dag bezig was met zijn smartphone toen hij niet meer kon stoppen voor een plotse file en vervolgens vol op de auto van Tracy Houghton en haar kinderen knalt.

Opgepast: schokkende beelden.

Op de onthutsende beelden, die vandaag in de rechtbank getoond werden en door de politie (in samenspraak met de familie) worden verspreid om te wijzen op de gevaren van gsm-gebruik achter het stuur, is te zien hoe Tomasz op 10 augustus op de A34 snelweg nabij Newbury een ander muziekje wil opzetten op zijn smartphone. Daardoor merkt hij veel te laat op dat voor hem een file is gevormd. De compleet verraste trucker probeert nog te remmen, maar kan op dat moment niet veel meer doen dan zich met beide handen op zijn stuur schrap te zetten voor de impact.

De personenauto van het gezin kwam onder de truck terecht en werd tot een derde van zijn grootte herleid. Mama Tracy (45) en haar kinderen Josh (11) en Ethan (13), en haar stiefdochter Aimee (11), waren op slag dood. Een andere man raakte zwaargewond, vier anderen raakten gewond. Tracy's man en hun andere zoon Jake bevonden zich iets verder op de snelweg. Het gezin kwam terug van een campingtrip.

4
Thames Valley Police

Tranen

Tomasz Kroker pleitte in Reading Crown Court schuldig voor roekeloos rijgedrag en doodsslag. In tranen hoorden hij het verdict aan: tien jaar celstraf. Vijf maanden voor het incident was hij voor het eerst zelf papa geworden. Amper een uur voor de fatale crash had hij een verklaring ondertekend waarin hij beloofde zijn gsm niet achter het stuur te gebruiken. Rechter Maura McGowan was streng in haar vonnis. "Uw aandacht was zo slecht dat u even goed met uw ogen gesloten had kunnen rijden", klonk het.

De rechtbank zat vol familieleden van de slachtoffers en overlevers van de crash. Velen konden hun tranen niet bedwingen toen de beelden van het ongeval werden getoond. Sommigen verlieten de rechtszaal om de horror niet te moeten herleven. Aan de aanwezige media deden ze een wanhopig pleidooi aan alle automobilisten om nooit hun gsm te gebruiken tijdens het rijden. "Een seconde van afleiding is genoeg om iemand te doden, iemands leven te verwoesten, mijn familie te verwoesten, jouw familie te verwoesten. Stop er alsjeblieft mee!"

4 Mama Tracy.
Thames Valley Police Mama Tracy.
4 Aimee.
Thames Valley Police Aimee.
4 Josh en Ethan.
Thames Valley Police Josh en Ethan.

Lees meer