9 Alexander McQueen houdt de hand vast van een model in een van zijn shows.
Film Beeld Alexander McQueen houdt de hand vast van een model in een van zijn shows.

Exclusief voor abonnees

Hoe de doorgedraaide mode-industrie het leven eiste van geniaal ontwerper Alexander McQueen

Van simpele ziel die nooit een boek las, geen kaas had gegeten van cultuur en op school niet wilde deugen, groeide Alexander McQueen uit tot een artiest die inspiratie vond in zijn diepste angsten en wildste dromen. De modewereld kwam superlatieven te kort. Maar ergens is hij zichzelf kwijtgeraakt. Dat is vanaf 7 november te zien in de documentaire McQueen.

Het akelige is dat je wéét dat het fout gaat, en grondig ook. Al is Alexander McQueen in het begin van de documentaire nog een schattige jonge hond – tikje vadsig, met een hooligankapsel en aandoenlijke konijnentanden – er hangt hem iets vreselijks boven het hoofd. Wie het nog niet wist die vóélt het wel, dankzij de macabere stills van schedels en bloeddruppels die filmmaker Ian Bonhôte tussen de scènes heeft geplakt.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer