3 Filmmaakster Karen Winther.
Beelden uit de documentaire ‘Exit’. Filmmaakster Karen Winther.

Exclusief voor abonnees

Hoe ga je verder na een leven als extremist?

Als je je ooit hebt aangesloten bij een extremistische beweging, kun je dan nog weg? In haar film ‘Exit’ stelt de Noorse voormalig rechts-extremistische Karen Winther lastige vragen. Aan zichzelf en aan anderen die een verleden als neonazi, links-extremist of radicaal islamist van zich af willen schudden.

Een doos vol neonazi-memorabilia: boeken, vlaggen, kledingstukken met hakenkruizen. Karen Winther was als tiener gehecht aan deze spullen. Twintig jaar later komt ze de doos bij een verhuizing weer tegen. Zo lang geleden. En toch blijft het verleden haar achtervolgen. Hoe doen anderen dat? Ze gaat op reis om mensen te spreken die hetzelfde hebben meegemaakt als zij. Het levert een prachtig meanderende film op langs opmerkelijk openhartige lotgenoten die vertellen hoe dat is, leven met extreme denkbeelden waar je niet meer in gelooft.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Mo Biraja

    De gulden middenweg heel efectief tegen extremisme

  • RENE LENAERTS

    Mooie verhalen, maar er zijn genoeg extremisten die geen leven "erna" willen. Ze creperen nog liever.

Lees meer