In een appartement in Wittingen werden de lichamen van twee dode vrouwen aangetroffen. Inzet 'goeroe' Torsten W.
afp, rv In een appartement in Wittingen werden de lichamen van twee dode vrouwen aangetroffen. Inzet 'goeroe' Torsten W.

Hoe goeroe vrouwen van kruisboogdrama manipuleerde: “Ze waren extreem onderdanig”

Het onderzoek naar de ware toedracht van het kruisboogdrama in Duitsland loopt volop. Vier oudere mannen en vier jonge vrouwen vormden de ‘harde kern’ van een sekteachtige groepering in Hachenburg in deelstaat Rijnland-Palts. Zeker twee van hen zouden nog in leven en zij weten wellicht het antwoord op enkele prangende vragen. Volgens Duitse media waren de vrouwen extreem onderdanig en werden ze gemanipuleerd door ‘goeroe’ Torsten W. (53).

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

In een hotel in het Duitse Passau werden afgelopen weekend de lichamen van twee vrouwen en een man ontdekt. Hun lichamen waren doorboord met pijlen. In de kamer vond de politie drie kruisbogen en testamenten. Torsten W. (53) en een vrouw (33) lagen hand in hand op bed. Een andere 30-jarige vrouw lag dood op de vloer. De politie gaat er voorlopig dan ook vanuit dat de 30-jarige vrouw de twee anderen eerst doodde en daarna zelfmoord pleegde. 

Vervolgens werden in het appartement van de 30-jarige vrouw nog eens twee dode vrouwen (19 en 35 jaar) aangetroffen. Het hele kruisboogdrama heeft veel weg van een zelfmoordpact volgens de politie.

Doodskop

Focus Online heeft nu onthuld dat de mannen en vrouwen deel uitmaakten van een groepering die veel weg had van een sekte. Ze gingen in het zwart gekleed en een doodskop stond centraal in hun embleem. De vrouwen waren extreem onderdanig. 

Leraar

De 19-jarige vrouw , Carina U., die deze week in het appartement dood werd aangetroffen, sloot zich enkele jaren geleden bij de groep aan. Daarop brak ze radicaal met familie en vrienden, zo verklaarden haar ouders. Torsten W. was erin geslaagd om het meisje aan zich te binden. Het eerste contact tussen hen beiden kwam tot stand via een leraar. Maar ook die persoon kan er niets meer over zeggen, want ook hij pleegde een tijd terug zelfmoord.

Torsten W. (53) leefde in een duistere wereld, zo schreven we eerder al. Hij had een handel in middeleeuwse spullen. Hij had de macht over vier vrouwen die hij vernederde. Hij gaf de bevelen. Maar hoe dit alles geleid heeft tot de dood van vijf mensen, is een mysterie dat de politie snel wil ontrafelen.

Veel prangende vragen over het mysterieuze drama zijn vooralsnog niet beantwoord. Die antwoorden kunnen misschien gegeven worden door nog twee levende leden van harde kern van de groep, zo opperen Duitse media.

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan terecht op het gratis nummer 1813 en https://www.zelfmoord1813.be/.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer