Hond Joep mag toch blijven leven.
Cindy Albers Hond Joep mag toch blijven leven.

Hond Joep na overlijden baasje op het laatste moment gered van spuitje

Het zag er heel slecht uit voor hond Joep uit het Nederlandse Veenendaal: zijn baasje overleed begin deze week en de nabestaanden hadden besloten om Joep in te laten slapen. Zo konden ze samen in een urn. 

Maar luttele uren voor het inbrengen van het dodelijke spuitje is Joep toch gered. Cindy Albers uit Veenendaal (provincie Utrecht) kende de eigenaar van Joep goed en liet de hond iedere zaterdag en zondag uit, ruim vijf jaar lang.

Toen ze hoorde dat Men Joep zou laten inslapen, plaatste ze een emotioneel bericht op sociale media. “Dag Joep’” schreef ze. Door haar bericht
 ontving ze in korte tijd tientallen reacties. 

Naar Haarlem

“Vandaag om 16.30 uur zou Joep voor het spuitje naar de huisarts gaan, maar er hebben zich drie mensen gemeld die Joep willen overnemen. Na overleg met de nabestaanden is besloten dat hij vanavond naar Anne uit Haarlem gaat’’, aldus een opgeluchte Cindy.

Joep is 15 jaar en heeft drie abcessen en heeft mogelijk niet lang meer te leven. Maar zijn laatste jaren kan hij nu in alle rust uitzitten. 

Een gezond hondje in de Amerikaanse staat Virginia had onlangs minder geluk:  Shih Tzu Emma kreeg een spuitje, naar de wens van het overleden baasje. 

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • ivan Gabriels

    En hart voor dieren....Top!

  • Mady Vermeulen

    Mooi. Zo hoort het, maar weinig mensen hebben genoeg hart om een oude, zieke hond nog een gelukkige oude dag te bezorgen.

Lees meer