2 Boris Johnson spreekt bij zijn ambtswoning in Londen.
AP Boris Johnson spreekt bij zijn ambtswoning in Londen.

Honderd Britse parlementsleden roepen Johnson op parlement bijeen te roepen

Meer dan honderd Britse parlementsleden hebben in een brief premier Boris Johnson opgeroepen om het parlement onmiddellijk samen te roepen, tijdens de vakantieperiode, om nog over de brexit te debatteren.

Het parlement is nog tot 3 september in vakantie, maar de parlementairen willen vroeger samenkomen aangezien de brexit gepland is op 31 oktober.
De ondertekenaars zijn allemaal tegenstanders van de brexit en willen de uitstap uit de EU tegenhouden.

“Land op rand van nationale crisis”

"Ons land staat op de rand van een economische crisis, terwijl we afstevenen op een brexit zonder akkoord", schrijven ze. "We staan voor een nationale crisis en het parlement moet onmiddellijk bijeengeroepen worden."
Johnson is vastberaden om het Verenigd Koninkrijk op 31 oktober uit de Europese Unie te laten stappen, ook al slaagt hij er niet in om het plan van zijn voorganger Theresa May met Brussel te heronderhandelen.

2 Anti-brexitdemonstranten bij de Cabinet Office in Whitehall in London.
AP Anti-brexitdemonstranten bij de Cabinet Office in Whitehall in London.

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Etienne De Bondt

    Hoe enkelen een gans land in de afgrond kan duwen. Gans die kliek rond Johnson en die andere gek Ferrage zijn een gevaar voor niet enkel de Britten maar ook voor europa

  • Matthijs van Honk

    Elitair mannetje die zegt dat hij dat niet is. Privé school - niet elitair? Ammehoela! En de hardwerkende Brit is de dupe van dit soort machtswellustige mannetjes. Europa moet de poot stijf houden. Sorry voor de Britten als het verkeerd afloopt. Dan hadden ze eerder moeten bedenken dat de toekomst aan de kinderen toehoort en niet aan oud-bakken 50ers.

Lees meer