Abubakar Shekau, leider van Boko Haram.
BELGA Abubakar Shekau, leider van Boko Haram.

Honderden doden bij nieuwe aanval van Boko Haram in Nigeria

Bij een nieuwe zware aanval van de islamitische terreurgroep Boko Haram zijn in het noordoosten van Nigeria niet ver van de grens met Kameroen honderden mensen gedood. Gewapende mannen zijn dinsdagnacht het dorp Gamboru in de deelstaat Borno binnengevallen en vermoordden er willekeurig de inwoners. Dat meldde de Daily Trust woensdag. "De mensen tellen nog steeds de lijken. Tot nog toe zijn het er al 200, maar het zijn er veel meer", zei de lokale politicus Abdulrahman Terab.

Onder de slachtoffers zouden zich ook 16 politieagenten bevinden. "De aanvallers verwoestten de marktplaats van het dorp en hebben vele goederen verbrand, die bedoeld waren voor de export", zei een ooggetuige.

Boko Haram pleegt steeds weer bloedige overvallen vooral in het noorden van Nigeria, waar de meedogenloze bende een theocratie naar islamitisch recht wil oprichten. Ze zijn ook verantwoordelijk voor de ontvoering van meer dan 200 meisjes uit een kostschool in het stadje Chibok. Drie weken na hun ontvoering ontbreekt van hen elk spoor. Begin deze week kidnapten Boko Haram-strijders nog eens elf meisjes in dezelfde regio.

De Nigeriaanse politie heeft ondertussen een beloning uitgeloofd van 50 miljoen naira (230.000 euro) voor informatie die leidt tot het terugvinden van de ruim 200 ontvoerde schoolmeisjes.

Lees meer