7 De tocht moet hen binnen enkele weken of maanden tot bij de Amerikaans-Mexicaanse grens brengen.
AP De tocht moet hen binnen enkele weken of maanden tot bij de Amerikaans-Mexicaanse grens brengen.

Honderden mensen uit Honduras trekken in nieuwe migrantenkaravaan richting de VS

Honderden migranten uit Honduras zijn gisteren begonnen aan een lange en zware tocht naar de Verenigde Staten in de hoop op een beter leven, ook al slaagde de vorige migrantengolf er niet in om snel de VS binnen te geraken.

In de door geweld geteisterde stad San Pedro Sula kwamen honderden gelukszoekers samen om in groep de reis aan te vatten. Onder hen veel vrouwen en kinderen. Het gaat om zo’n 600 tot 800 mensen. Mogelijk sluiten andere migranten zich onderweg nog bij de groep aan.

In oktober vorig jaar vertrok een andere grote migrantenkaravaan uit Honduras. Terwijl zo’n 2.500 mensen daarvan momenteel nog steeds blijven hopen en in grensstad Tijuana kamp hebben opgezet, zijn al meer dan 7.000 mensen naar Honduras teruggekeerd volgens de autoriteiten. 

De Amerikaanse president Donald Trump houdt voet bij stuk dat alle migranten aan de grens met Mexico zullen tegengehouden worden. De inzet van de extra soldaten daar is intussen opnieuw verlengd, maakte het Pentagon gisteren bekend.

7
AFP
7
AFP
7
AFP
7
AFP
7
AFP
7
EPA

4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jan Verstrepen

    Dan kunnen ze allemaal rustig terug naar hun eigen land en zorgen dat het daar beter gaat in plaats van op andermans zijn kosten te gaan leven en alleen maar de boel te verzieken. Niemand moet weten van de Amerikanen maar om te profiteren zijn ze wel goed genoeg. Terug naar afzender en niet zever over kinderen in gevaar.

  • Dominique Cox

    Ja maar, in hun eigen land zijn die kinderen ook in zwaar gevaar. Waar moeten die mensen dan naartoe om een gewoon leven te lijden?

Lees meer