3 Chinezen uit Wuhan reppen zich naar het treinstation Hankou om de miljoenenstad te verlaten na meer dan twee maanden lockdown.
AP Chinezen uit Wuhan reppen zich naar het treinstation Hankou om de miljoenenstad te verlaten na meer dan twee maanden lockdown.

Honderden mensen willen Wuhan verlaten na opheffing lockdown

Honderden mensen hebben zich opgemaakt om na de opheffing van de lockdown per trein de Chinese grootstad Wuhan te verlaten, zo heeft het Franse persbureau AFP in de nacht van dinsdag op woensdag (plaatselijke tijd) vastgesteld.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Om 00.00 plaatselijke tijd (18.00 Belgische tijd) hebben de autoriteiten de op 23 januari ingestelde afgrendeling van de stad opgeheven. In Wuhan, waar de coronapandemie is uitgebroken, wonen elf miljoen mensen.

3 De security is in groten getale aanwezig bij het station van Wuhan.
AP De security is in groten getale aanwezig bij het station van Wuhan.
3 Luchtfoto van de miljoenenstad Wuhan.
AFP Luchtfoto van de miljoenenstad Wuhan.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • ERIC DE GRAEF

    Dat lijkt toch geen slim idee. Begrijpelijk dat de mensen daar weg willen, maar bij die 11 miljoen zijn er waarschijnlijk nog tienduizenden die wel besmet zijn, maar niet ziek. Op die manier krijg je een verspreiding die nog moeilijker te controleren valt. Hopelijk verbiedt de Chinese overheid die uittocht nog een tweetal weken.

  • Jef Van De Plas

    Dat ze er hier maar iets van leren dan, voor als alles terug wordt gedraaid.

Lees meer