Ondanks de massale betoging heeft het bestuur van Hongkong beslist om het omstreden wetsvoorstel over uitlevering aan China volgende week te stemmen.
Photo News Ondanks de massale betoging heeft het bestuur van Hongkong beslist om het omstreden wetsvoorstel over uitlevering aan China volgende week te stemmen.

Hongkong stemt volgende week over omstreden wetsvoorstel over uitlevering

Ondanks massaal protest stemt het bestuur van Hongkong volgende week donderdag over het omstreden wetsvoorstel over uitlevering aan China. Dat is vandaag bekendgemaakt.

Het bestuur van Hongkong weigerde gisteren om het omstreden wetsvoorstel over uitlevering aan China te begraven, ondanks de massale betoging zondag tegen het voorstel van meer dan een miljoen mensen in de voormalige Britse kroonkolonie.

Volgens het voorstel zou het mogelijk worden om criminelen uit te leveren aan landen waarmee geen uitleveringsverdrag werd gesloten. Daardoor zouden inwoners van Hongkong, dat een aparte status heeft binnen China, voortaan ook door de Chinese overheid berecht kunnen worden.

De officiële Chinese pers zegt dat er sprake is van buitenlandse betrokkenheid bij de grote manifestatie van het voorbije weekend in Hongkong. Ze verwijten de politieke oppositie dat die "samenspant met het Westen".

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer