2 Een man draagt een kostuum van het Vrijheidsbeeld tijdens een protest tegen Trumps migrantenbeleid.
AFP Een man draagt een kostuum van het Vrijheidsbeeld tijdens een protest tegen Trumps migrantenbeleid.

Hooggerechtshof bekrachtigt asielverbod Trump

Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft vandaag een maatregel van de Trump-regering bekrachtigd die een asielverbod oplegt aan bijna alle asielzoekers die aan de zuidelijke grens de VS binnenkomen.

Het Hooggerechtshof vernietigt daarmee uitspraken van rechters in Californië die de nieuwe maatregel van Trump hadden geblokkeerd. Hoewel de beslissing nog aangevochten kan worden, is het een belangrijke overwinning voor de Amerikaanse president Donald Trump.

Met de maatregel worden alle asielaanvragen van migranten die onderweg naar de VS geen vluchtelingenstatus hebben aangevraagd in Mexico of in een ander land, automatisch afgewezen.

2 Mannen proberen te slapen in een overvol kamp voor gedeporteerden uit de Mexicaans-Amerikaanse grens.
AP Mannen proberen te slapen in een overvol kamp voor gedeporteerden uit de Mexicaans-Amerikaanse grens.

49 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jan Boden

    Ze hebben lang met Trump de draak gestoken, maar hij levert wel.

  • Chris Hom

    Shoppen voor asielaanvraag is niet logisch ook. Vluchtelingen die uit een oorlogsgebied wegtrekken zijn immers veilig in het eerste land die niet in oorlog is....maar ze willen allemaal naar het land van hun keuze. De illegaliteit dient echt aangepakt te worden in alle landen.

Lees meer