AP

Hoogzwangere vrouw (26) doodgestoken in Londen, baby ter plaatse geboren en in kritieke toestand

Een vrouw van 26 die acht maanden zwanger was, is vandaag in het zuiden van Londen doodgestoken. Hulpverleners brachten haar baby op de plaats van het incident ter wereld. Het kind is volgens de politie ernstig gewond naar een ziekenhuis gebracht. Een 37-jarige man werd gearresteerd als moordverdachte.

De vrouw werd neergestoken in een woning in Croydon en stierf ter plekke. De politie wacht nog op de formele identificatie van het slachtoffer door een naaste.

“Dit is een gruwelijk incident waarbij een jonge moeder haar leven heeft verloren en haar kind er ernstig aan toe is. Onze steun gaat uit naar haar familie, ze worden ondersteund door speciaal opgeleide mensen na deze vreselijke gebeurtenis”, aldus inspecteur Mick Norman, die het onderzoek leidt.

“Geweld tegen vrouwen heeft geen plaats in onze stad, en vreselijke moorden thuis, zoals hier, tonen aan op welke schaal de problemen zich voordoen”, reageerde Sadiq Khan, de burgemeester van Londen, op Twitter. Khan twitterde ook nog dat zijn “gedachten zijn bij het onschuldige kind” en “bij de moeder die ze op tragisch wijze” verloren.

De Britse premier Theresa May verweert zich regelmatig tegen beschuldigingen dat bezuinigingen op het politiebudget en op de sociale voorzieningen hebben bijgedragen aan de stijging van het aantal geweldsdelicten met messen.

Volgens de officiële statistieken waren er in 2018 in Engeland en Wales 285 steekpartijen met dodelijke afloop. Dat is een record in de ruim 70 jaar dat deze gegevens worden bijgehouden.

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • wim CLAES

    de geweldsmisdrijven met messen zijn er gekomen na de verstrenging van de wapenwet, en het verbannen van sportwapens. het gevolg was dat de criminaliteit helemaal niet daalde in the uk, integendeel, schietpartijen en daarenboven nog steekpartijen. die de laatst jaren trouwens verergerden,oa steekpartijen met verminking tot gevolg .gang- related.

  • Daniel Wouters

    285 met dodelijke afloop,en hoeveel waren het dan met verwondingen,wat een land om in te wonen ,en toch willen sommigen absoluut naar daar.

Lees meer