Nadat hij in een bocht werd aangereden door een Opel Corsa, kantelde de truck de dieperik in.
RV Nadat hij in een bocht werd aangereden door een Opel Corsa, kantelde de truck de dieperik in.

Horrorcrash: vrachtwagen stort vanop viaduct naar beneden

De politie heeft videobeelden verspreid van een horrorcrash op een snelweg in de buurt van de Sloveense hoofdstad Ljubljana. Zo willen ze bestuurders waarschuwen voor het gevaar van overdreven snelheid. 

Het ongeval gebeurde vorige woensdag op de snelweg tussen Ljubljana en de grens met Oostenrijk, in de buurt van de Golovec-tunnel. Op de beelden is te zien hoe een grijze Opel Corsa een vrachtwagen inhaalt. Tijdens dat manoeuvre rijdt de kleine personenwagen de trekker aan. Die belandt op de pechstrook en schuurt eerst tegen de vangrail aan. Maar wanneer ook het gewicht van de tankwagen die hij trekt zich verplaatst, kantelt de volledige truck over de vangrail en sleurt ook de trekker met de chauffeur mee. Het gevaarte stort ongeveer 20 meter de dieperik in. 

De truckchauffeur, een man van 53 jaar uit Hongarije, overleefde de crash niet. De bestuurder van de Opel Corsa zou te snel gereden hebben. De Sloveen van 40 jaar bleef zelf ongedeerd. De autoriteiten onderzoeken nog in hoeverre de bestuurder schuldig is voor het ongeval.

7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • p petr

    de vrachtwagenchauffeur is volkomen onschuldig ! Die andere zijn rijbewijs afnemen, levenslang !

  • Ludwig Van Boxelaer

    Ik vraag af of de digitale reconstructie wel correct is. De personenwagen kan ook een klapband te voor gehad hebben VOOR de aanrijding. Daardoor werd hij in de flank en achteraf voor de vrachtwagen gekatapulteerd en blokkeerde hij vooraan de mogelijkheid om de vrachtwagen terug in rechte baan te leiden. In dit geval is iemand in fout, tenzij de personenwagen met versleten banden reed. Laat steeds uw banden nakijken.

Lees meer