Nadat hij in een bocht werd aangereden door een Opel Corsa, kantelde de truck de dieperik in.
RV Nadat hij in een bocht werd aangereden door een Opel Corsa, kantelde de truck de dieperik in.

Horrorcrash: vrachtwagen stort vanop viaduct naar beneden

De politie heeft videobeelden verspreid van een horrorcrash op een snelweg in de buurt van de Sloveense hoofdstad Ljubljana. Zo willen ze bestuurders waarschuwen voor het gevaar van overdreven snelheid. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het ongeval gebeurde vorige woensdag op de snelweg tussen Ljubljana en de grens met Oostenrijk, in de buurt van de Golovec-tunnel. Op de beelden is te zien hoe een grijze Opel Corsa een vrachtwagen inhaalt. Tijdens dat manoeuvre rijdt de kleine personenwagen de trekker aan. Die belandt op de pechstrook en schuurt eerst tegen de vangrail aan. Maar wanneer ook het gewicht van de tankwagen die hij trekt zich verplaatst, kantelt de volledige truck over de vangrail en sleurt ook de trekker met de chauffeur mee. Het gevaarte stort ongeveer 20 meter de dieperik in. 

De truckchauffeur, een man van 53 jaar uit Hongarije, overleefde de crash niet. De bestuurder van de Opel Corsa zou te snel gereden hebben. De Sloveen van 40 jaar bleef zelf ongedeerd. De autoriteiten onderzoeken nog in hoeverre de bestuurder schuldig is voor het ongeval.

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • p petr

    de vrachtwagenchauffeur is volkomen onschuldig ! Die andere zijn rijbewijs afnemen, levenslang !

  • Ludwig Van Boxelaer

    Ik vraag af of de digitale reconstructie wel correct is. De personenwagen kan ook een klapband te voor gehad hebben VOOR de aanrijding. Daardoor werd hij in de flank en achteraf voor de vrachtwagen gekatapulteerd en blokkeerde hij vooraan de mogelijkheid om de vrachtwagen terug in rechte baan te leiden. In dit geval is iemand in fout, tenzij de personenwagen met versleten banden reed. Laat steeds uw banden nakijken.

Lees meer