William Barron Hilton en zijn kleindochter Paris Hilton op archiefbeeld uit 2010.
Photo News William Barron Hilton en zijn kleindochter Paris Hilton op archiefbeeld uit 2010.

Hotelmagnaat Barron Hilton (91) overleden

De Amerikaanse hotelmagnaat Barron Hilton is donderdag op 91-jarige leeftijd overleden. Dat maakte zijn eigen Hilton Foundation vrijdag bekend. Hij bouwde de wereldberoemde Hilton-hotelketen uit, die werd opgericht door zijn vader Conrad. Barron Hilton stierf een natuurlijke dood in zijn huis in Los Angeles.

De hotelketen werd een van de grootste particuliere bedrijfsorganisaties van de wereld. Barron Hilton trad in 2007 toe tot de Giving Pledge, een initiatief om vermogende mensen aan te moedigen een groot deel van hun geld aan goede doelen te besteden. Ook multimiljardairs als Bill Gates van Microsoft en investeerder Warren Buffett horen daarbij. Barron Hilton zou maar liefst 97 procent van zijn vermogen hebben weggegeven, wat hem een van de belangrijkste donoren maakte.

Paris

Hilton werd geboren in Dallas. In zijn vrije tijd hield hij van jagen en vissen en was hij graag piloot. Barron Hilton laat acht kinderen en vijftien kleinkinderen na, waaronder de wereldberoemde Paris Hilton. Daarnaast had hij nog vier achterkleinkinderen. Zijn vrouw Marilyn verloor hij in 2004.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • joachim albert

    Ben er zeker van dat er straks reacties zullen zijn van mensen die zullen gaan over het feit dat Hilton geen belasting of erfenisrechten betalen en dat dit schandalig is... Edoch moesten ze goed lezen ze zouden begrijpen dat hun stelling ridicuul is. Ben er zeker van. Mvg

Lees meer