'Henk en Jolanda' bij hotel MarCant in het Nederlandse Tubbergen.
Screenshot 'Henk en Jolanda' bij hotel MarCant in het Nederlandse Tubbergen.

Hotelpiraten 'Henk en Jolanda' geven zichzelf aan op politiebureau

De inmiddels bekende hotelpiraten 'Henk en Jolanda' hebben zichzelf gemeld op het politiebureau in de stad Assen. Het duo zou verantwoordelijk zijn voor de oplichting van diverse horecazaken in de provincies Drenthe en Groningen. Al jaren slapen, eten en drinken ze overal zonder ooit af te rekenen.

De zestigers meldden zich gistermiddag zelf op het bureau, naar eigen zeggen omdat ze werden gezocht wegens de oplichtingen. Het koppel kwam de afgelopen dagen volop in het nieuws nadat een hotel in Tubbergen (provincie Overijssel) een foto van hen op Facebook had geplaatst.

De foto veroorzaakte een stroom aan reacties van horeca-ondernemers die claimen ook het slachtoffer te zijn geworden van de tafelschuimers / slaappiraten.  
De twee verdachten zijn overgebracht naar het cellencomplex.

13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Conny Van den Bosch

    zo rap kan het gaan als slachtoffers het recht in eigen handen nemen en een foto van de criminelen verspreiden, dan hoeft de politie zelfs niet meer buiten te komen.

  • piet devlieger

    Opsluiten, lang, héél lang. De mensen die ze hebben opgelicht hebben hard gewerkt om hen te bedienen en om hen eten en drinken te verschaffen en ze hebben daar schaamteloos misbruik van gemaakt. Voor mij moet diefstal, op welke manier dan ook, heel zwaar gestraft worden. Hetzelfde geldt voor mensen die hun rekeningen niet betalen, dat zijn vulgaire dieven.

Lees meer