Getty Images/iStockphoto

Huiszoekingen in Duitsland na extreemrechtse dreigbrieven tegen moskeeën en partijcentrales

Er vonden deze ochtend huiszoekingen plaats in vier Duitse deelstaten naar aanleiding van extreemrechtse dreigbrieven die onder meer naar moskeeën, islamitische centra, partijcentrales en persagentschappen gestuurd werden. Dat hebben het openbaar ministerie in München en de politierecherche van Beieren laten weten.  De actie was gericht tegen zeven verdachten uit het extreemrechtse milieu.

Het gaat in totaal om 23 dreigbrieven. Die werden in juli per mail naar bestemmelingen in heel Duitsland verstuurd. In de brieven wordt onder meer gedreigd met springstofaanslagen. 

De brieven waren ondertekend door 'Volksfront', 'Combat 18' en 'Blood and Honour'. Het neonazi-netwerk 'Blood and Honour' is in Duitsland verboden. 'Combat 18' geldt als de gewapende arm van 'Blood and Honour' en is in verschillende Europese landen actief. 'Volksfront' is een extreemrechtse organisatie die oorspronkelijk uit de Verenigde Staten komt en zich officieel ontbonden heeft in 2012.

Zeven verdachten

Volgens de Beierse minister van Binnenlandse Zaken Joachim Herrmann (CSU) werden zes van de zeven geviseerde personen voorlopig opgepakt. Intussen zijn ze weer op vrije voeten. De zevende verdachte kon voorlopig niet aangetroffen worden.

De huiszoekingen vonden plaats in Beieren, Baden-Württemberg, Thüringen en Saksen-Anhalt. Zo'n 120 speurders namen eraan deel. Ze kregen de steun van speciale eenheden en de lokale politie.
 Er werden computers, smartphones en harde schijven in beslag genomen.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Anne Callebaut

    En dat is nog maar het begin. Ze zoeken het toch allemaal zelf,dat deze groepen gesteund door de plaatselijke bevolking in opstand komen daar moet je toch niet van verschieten.

  • Denis Van den broeck

    Nogal een geluk dat er ook zoo een bewegingen bestaan of we hadden hier niks niet meer te zeggen allee dat is nu al kijk maar is rond en zegt het zelf maar.

Lees meer