Amper negen maanden oud is dit meisje uit Somalië, en op sterven na dood. De mama van Sacdiyo Mohamed ontvluchtte de droogte in het zuiden van het land en reisde met haar dochtertje naar Mogadishu, in de hoop dat de artsen nog iets voor haar kunnen doen.
AP Amper negen maanden oud is dit meisje uit Somalië, en op sterven na dood. De mama van Sacdiyo Mohamed ontvluchtte de droogte in het zuiden van het land en reisde met haar dochtertje naar Mogadishu, in de hoop dat de artsen nog iets voor haar kunnen doen.

Hulporganisaties lanceren actie tegen ergste hongersnood sinds einde WOII

Consortium 12-12 lanceert dinsdag een oproep ten voordele van de slachtoffers van hongersnood in Zuid-Soedan en dreigende hongersnood in Somalië, Jemen en Nigeria. "In totaal zijn 20 miljoen mensen vandaag bedreigd met zware ondervoeding. Volgens de Verenigde Naties is dit de ergste humanitaire crisis sinds 1945", luidt het in een persbericht.

Oorzaak van de hongersnood zijn gewapende conflicten, klimaatfactoren en extreme armoede. De leden van het consortium, dat zijn Caritas International, Dokters van de Wereld, Handicap International, Oxfam-Solidariteit, Plan België en UNICEF België, zijn aanwezig in de landen en doen al het mogelijke om de bevolking te helpen.

Een humanitaire actie die een antwoord wil bieden aan zulke omvangrijke en diepgaande en complexe crisissituatie, vraagt om een gezamenlijke en gecoördineerde aanpak, luidt het. Consortium 12-12 heeft dus haar rekeningnummer geactiveerd. Giften kunnen gestort worden op BE19 0000 0000 1212.

Meer informatie staat op de website www.1212.be, waar individuen, groepen of instellingen ook giften kunnen doen en benefietacties kunnen opzetten.

Home - Consortium 12-12

11 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • kelly Bernaert

    Dat ze eens hun geld gebruiken om hun volk te redden of te helpen in de plaats van wapens en kogels

  • Raf C

    Het lijkt erop dat Europa het OCMW is van de wereld. Het is erg zeer erg maar stop de oorlogen er is geld genoeg maar wordt verkeerd uitgegeven. En niets mis verstaan de corruptie al wat wordt ingezameld blijft te veel in handen plakken van die, die het niet nodig hebben.