5 Meer dan twee dozijn Republikeinse parlementsleden stormden de kamer in, daarna uitten ze hun ongenoegen over het onderzoek bij de aanwezige pers.
EPA Meer dan twee dozijn Republikeinse parlementsleden stormden de kamer in, daarna uitten ze hun ongenoegen over het onderzoek bij de aanwezige pers.

Impeachment-onderzoek tegen Trump: Republikeinse parlementsleden bestormen verhoorruimte

Republikeinse parlementsleden hebben vandaag een kantoor bestormd waar een defensiefunctionaris achter gesloten deuren zou getuigen in het onderzoek naar een afzettingsprocedure tegen de Amerikaanse president Donald Trump. Ze vielen het kantoor binnen en begonnen te schreeuwen zodat het verhoor moest worden stilgelegd.

Vandaag zou Laura Cooper een verklaring afleggen. Zij had als functionaris bij Defensie te maken met zaken rond Oekraïne en Rusland. De politie werd erbij geroepen om de oploop van Republikeinen een halt toe te roepen. De verhoren werden tijdelijk stopgezet.

5 Laura Cooper bij haar aankomst.
REUTERS Laura Cooper bij haar aankomst.

“Steviger gevecht aangaan”

De actie van de Republikeinen komt kort nadat Trump zijn politieke achterban had opgeroepen steviger het gevecht aan te gaan met de Democraten die aan zijn presidentiële stoelpoten zagen. 

Drie door Democraten geleide commissies van het Huis van Afgevaardigden onderzoeken of een afzettingsprocedure in gang kan worden gezet. Aanleiding is een telefoongesprek tussen Trump en de Oekraïense president Volodimir Zelenski. Trump zou hem hebben gevraagd onderzoek te doen naar zijn rivaal Joe Biden. “Ze zijn in paniek. Ze proberen het onderzoek te stoppen”, concludeerde een Democraat in een reactie op de opvallende protestactie van de groep Republikeinen vandaag. 

5
AFP
5
EPA
5
REUTERS

15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Obi Williams

    Jullie begrijpen niet dat Pence het dan overneemt en niet een verkiezing voor voor en nieuwe Republikein, dat is zelfmoord voor de Republikeinen, Pence vs Biden is een uitgemaakte uitslag voor Biden

  • guido Bervoets

    Als het Huis van Afgevaardigden een onderzoek start wordt die commissie evenwichtig samengesteld uit zowel democraten als republikeinen. Het is niet omdat de democraten de meerderheid hebben in het Huis dat ze kunnen doen en laten wat ze willen. Dat zou natuurlijk ook niet erg verstandig zijn en wijzen op partijdigheid en vooringenomenheid. Al de rest is fake news, alternatieve waarheid en zever in pakskes.

Lees meer