3
afp

In deze boerderij sneed sinistere moordenaar Frans gezin van vier in stukken

Er zijn foto's opgedoken van de boerderij waar moordenaar Hubert Caouissin (46) de lichamen van de Franse familie Troadec op een gruwelijke manier opgeruimd zou hebben. Hij vermoordde Pascal (49), Brigitte (49) en hun kinderen Charlotte (18) en Sébastien (21) in de nacht van 16 op 17 februari in hun huis bij Nantes en voerde hen vervolgens naar een kleine boerderij in Pont-de-Buis, vlakbij Brest.

Het gebouw ligt in een kleine vallei in Bretagne, midden in een bos en onzichtbaar van op de straat. Het is daar dat Caouissin naar eigen zeggen de lichamen versneed, de ingewanden eruit haalde en ze daarna in stukken hakte met een bijl. Daarna verbrandde hij de lichaamsdelen op een "methodische manier". De stukken die hij niet gemakkelijk kon laten verdwijnen, begroef hij in het bos of liet hij in het bos achter. De beenderen vermaalde hij en strooide hij uit in de tuin.

3
afp

Caouissin kocht de boerderij twee jaar geleden voor 220.000 euro. "Hij was niet echt sociaal en sprak nooit met ons", aldus buurvrouw Françoise (60). "Het landgoed zelf was niet meteen het beste in de buurt. Ik zou het nooit gekocht hebben. Het heeft geen vruchtbaar land. En ik heb hem eigenlijk ook nooit met een tractor zien rijden."

Afschuw
Ze herinnert zich met afschuw de zeer grote open haard in het huis, die ze zag toen de vorige eigenaar haar ooit een rondleiding gaf. De onderzoekers - die al het domein al twee dagen aan het doorzoeken zijn - hebben onder meer as uit die haard meegenomen voor onderzoek.

3 Het gezin Troadec.
afp Het gezin Troadec.

Het gezin Troadec werd op 23 februari als vermist opgegeven. In hun woning werd een grote hoeveelheid bloed gevonden. Na een doorgedreven zoekactie kwamen de speurders uit bij de ex-schoonbroer van Pascal. Zijn DNA werd gevonden in de wagen van de zoon en op een glas in de wastafel in het huis van de slachtoffers. Caouissin ging al snel door de knieën en bekende.

Erfenis
Aan de basis van de vierdubbele moord zou een geschil liggen rond een erfenis die Pascal niet wilde delen met zijn zus en vroegere schoonbroer. De zus van de vermoorde man ontkent elke betrokkenheid in de moorden.

Lees meer