2 Een familie op  wandel in een park in Praag. Ook het kindje in de kinderwagen zal vanaf morgen een mondkapje moeten dragen.
AFP Een familie op wandel in een park in Praag. Ook het kindje in de kinderwagen zal vanaf morgen een mondkapje moeten dragen.

In Tsjechië moet iedereen buiten mondmasker dragen als maatregel tegen coronavirus

In Tsjechië moet iedereen die naar buiten wil een mondmasker dragen, als maatregel tegen het coronavirus. Alleen met zo'n bescherming voor neus en mond, is het vanaf donderdag toegestaan op straat te komen.

De Tsjechische regering heeft nog meer drastische maatregelen genomen in de strijd tegen het coronavirus. Tussen 10 en 12 uur mogen uitsluitend 65-plussers boodschappen doen. Het land heeft ook 150.000 snelle coronavirustests vanuit China laten invliegen voor gebruik in grote ziekenhuizen, door de politie, brandweerlieden en militairen. 

Met de tests is in 20 tot 25 minuten de aanwezigheid van het virus met een hoge waarschijnlijkheid vast te stellen, vergeleken met zes uur voor gewone tests, aldus het ministerie van Volksgezondheid in Tsjechië.

"We vervoeren ze voor verdere distributie naar plaatsen waar deze snelle coronavirustests nodig zijn", twitterde het Tsjechische leger. Het Centraal-Europese land telt 10,7 miljoen inwoners. Daarvan wonen er 1,1 miljoen in en rond hoofdstad Praag. Het aantal besmettingen in Tsjechië ligt op 464. Tot nu toe is niemand overleden.

Lees ook: Help zorgverleners en naai zelf mondkapjes via maakjemondmasker.be

2 Deze Praagse stikt mondmaskers uit stukken kleding.
REUTERS Deze Praagse stikt mondmaskers uit stukken kleding.

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Steven Pringels

    Zouden ze beter in België ook doen !

  • Klaas Govaerts

    Ik woon al een tijdje in Praag en het verloopt hier nog heel netjes. Niet echt sprake van hamsteraars, de meeste mensen blijven netjes thuis. En als je buiten gaat zie je inderdaad al van in het begin van de week dat meeste mensen iets voor de mond dragen vanzelf, zonder dat dit toen verplicht was. Zo kan het dus ook.

Lees meer