13 Bij de kunstroof zijn volgens de politie minstens vier daders betrokken geweest.
AP Bij de kunstroof zijn volgens de politie minstens vier daders betrokken geweest.

Inbraak in schattenmuseum Dresden: politie gaat nu uit van zeker vier daders

Bij de inbraak in het museum Grüne Gewölbe in Dresden waren vermoedelijk vier daders betrokken. Dat heeft de politie van Dresden vandaag meegedeeld. Bij de opvallende museumroof werden maandagochtend onschatbare juwelen van een 18de-eeuwse koninklijke collectie gestolen.

De beelden van de bewakingscamera's hadden eerder al twee dieven laten zien, die het gebouw waren binnengedrongen om de juwelen te stelen. Maar er wordt nu aangenomen dat bij de roof nog twee andere mensen betrokken waren, die niet zijn binnen geweest in het museum.

Ze zijn met z’n vieren in een Audi gevlucht die vervolgens 3 kilometer noordelijker in een ondergrondse parkeergarage in brand werd gestoken. Twintig rechercheurs zijn op de zaak gezet.

13
AP

De dieven drongen maandag door een raam de schatkamer binnen en sloegen een vitrine aan diggelen. Ze gingen volgens museumdirectrice Marion Ackermann aan de haal met drie juwelensets van diamant en robijn uit de achttiende eeuw. De politie zegt intussen al 205 tips te hebben ontvangen over de roof.

Het Grüne Gewölbe (groene gewelf) herbergt een van de oudste en best bewaarde schattencollecties van Europa. De schat werd tussen 1723 en 1730 door August II de Sterke, keurvorst van Saksen, tot stand gebracht. Hij probeerde zonnekoning Lodewijk XIV te overtreffen met zijn indrukwekkende collectie juwelen. 

Bekijk ook: Politie geeft beelden vrij van twee dieven die kunstroof van de eeuw plegen

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De gestolen juwelen:

13
AP
13
AP
13
AP
13
AP
13
AP
13
AP
13
AP
13
AP
13
AP
13
AP
13
AFP

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • robrecht Peeters

    August de Sterke lag aan de basis van meer dan 300 kinderen....

Lees meer