Chandrayaan-2
EPA Chandrayaan-2

India doet nieuwe poging om maanmissie te lanceren

India doet maandag een nieuwe poging om de maanmissie Chandrayaan-2 te lanceren. Bij de eerste poging werd de lancering een week geleden op het allerlaatste moment uitgesteld wegens een technisch mankement.

De start vanaf het Satish Dhawan Space Centre werd met nog amper een uur op de klok afgebroken. De lancering staat nu voor maandagochtend even na 11 uur (Belgische tijd) op het programma.

De ruimtevaartmissie heeft de zuidpool van de maan als bestemming. Aan boord bevinden zich de onbemande maanlander Vikram (Moed) en de verkenner Pragyaan (Wijsheid) die data zullen verzamelen over water, mineralen en rotsformaties.

Als alles uiteindelijk goed verloopt, is India het vierde land dat op de maan weet te landen.

Ook NASA heeft plannen met de maan. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie wil een nieuw ruimtestation rond de maan bouwen. Bekijk het hier:

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Nick Lersberghe

    @Jan Verstrepen Na de laatste bemande vlucht naar de maan van de Amerikanen in 1972 was er veel minder budget voor NASA. Is de situatie sinds dan verbeterd? Is armoede uit de VS verdreven?

  • Peter Cortens

    Als je even de moeite doet om een rapport over armoede in India te lezen, zal je zien dat de situatie sinds 2000 zienderogen aan het verbeteren is evenals de schuldratio tov BNP. Denk je dat ze dat voor mekaar gekregen hebben door geld aan de armen te geven of door in te zetten op een kennismaatschappij ?

Lees meer