UNKNOWN

India start gigantische taak: bevolking hertellen

India is vandaag aan de gigantische taak begonnen om de bevolking in het immense land te hertellen. Omdat het land meer dan een miljard inwoners telt, worden er dan ook minstens 2,5 miljoen ambtenaren ingezet om de opdracht te volbrengen. Volgens India is het hoog tijd dat de verouderde gegevens een update krijgen.
 
De opdracht is niet zonder moeilijkheden. Zo is het land ernorm groot terwijl in sommige delen van het land separatistische groeperingen de baas zijn. Daarnaast is er ook sprake van een grote diversiteit van culturen en talen. Nog een bijkomend probleem is de ongeletterdheid dat een groot deel van de bevolking treft.
 
Identiteitsnummer
Volgens het nieuwe nationale register moet elke inwoner een identiteitsnummer krijgen. De ambtenaren zullen verder ook vingerafdrukken en foto's van de inwoners registreren. Ook gegevens in verband met de nationaliteit en de burgerlijke status worden opgenomen.
 
De hertelling en de verzameling van biometrische gegevens zullen naar verluidt 11 maanden in beslag nemen en 1,25 miljard dollar kosten. Daarnaast zal ook 11,63 miljoen ton papier nodig zijn om de taak te vervullen. (afp/ypu)

Lees meer