3
REUTERS

India wil er zo mooi mogelijk uitzien voor bezoek van Trump en bouwt zelfs muur langs sloppenwijk

India doet veel moeite om er zo mooi mogelijk uit te zien bij het bezoek van de Amerikaanse president Donald Trump, later deze maand. Het land laat zelfs een muur bouwen langs een sloppenwijk, zodat de Amerikaanse miljonair niet geconfronteerd wordt met de armoede in het land.

De muur komt langs een wijk in de stad Ahmedabad waar naar schatting 800 families in armoedige omstandigheden verkeren. 

Een hoge functionaris bij de regering verklaarde dat de 400 meter lange afscheiding er komt om veiligheidsredenen. De aannemer heeft een ander verhaal en zegt dat “de regering niet wil dat de sloppen worden gezien”. “Ik kreeg de vraag om zo snel als mogelijk een muur te bouwen”, aldus de aannemer aan Reuters. “Meer dan 150 metselaars werken de klok rond om de bouw af te werken.”

Trump is op 24 en 25 februari in India. In een stadion in Ahmedabad zal hij een evenement bijwonen dat de naam “Kem Chho Trump” (“Hoe gaat het, Trump?”) kreeg, vergelijkbaar met het “Howdy Modi”-onthaal dat de Indiase premier Narendra Modi in september in Houston kreeg. Vanuit het Witte Huis citeerde Trump dinsdag de Indiase premier. Die zou gezegd hebben dat “miljoenen en miljoenen mensen” de bijeenkomst zouden bijwonen. 

3
REUTERS
3
REUTERS

13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Bianca Mathijssen

    En zo zie je maar weer.. Alles voor de politiek en de gewone mens moet weer boeten.. In die tijd dat die muur gebouwd word kunnen ze die mensen in armoede beter helpen me dunkt..

  • Gunter Verleyen

    Door het kaste-systeem dat bewust wordt in stand wordt gehouden door de elite zijn deze mensen politiek niets waard in India

Lees meer