Een schuilplaats voor koeien in het Indiase Bhiwandi. Er zijn zo'n 25.000 schuilplaatsen voor koeien in India, waar ze veilig zijn voor illegale slachtingen.
Getty Images Een schuilplaats voor koeien in het Indiase Bhiwandi. Er zijn zo'n 25.000 schuilplaatsen voor koeien in India, waar ze veilig zijn voor illegale slachtingen.

Indiase man gelyncht om roddel over stuk rundvlees in koelkast

Een 50-jarige man uit Noord-India is overleden nadat hij werd aangevallen door een woedende menigte. De menigte was op de been gekomen na het gerucht dat de man rundvlees zou eten en bewaren in zijn koelkast.

Zes mensen zijn gearresteerd na het overlijden van Mohammad Akhlaq. De man stierf nadat hij werd geschopt en geslagen met bakstenen. Ook zijn 22-jarige zoon raakte ernstig gewond tijdens de aanval. Volgens zijn dochter was er een groep van 100 mensen betrokken bij de lynchpartij.

Volgens familie van Akhlaq lag er geen rundvlees in de koelkast, maar schapenvlees. De politie heeft het vlees meegenomen om het te onderzoeken. Ook wordt onderzocht wie het gerucht verspreidde.

Het slachten van koeien en het eten van rundvlees is verboden in een aantal Indiase staten, waaronder Utter Pradesh waar Akhlaq woonde. Het slachten van koeien ligt sowieso erg gevoelig in India, omdat het dier heilig is voor Hindoes, die 80% van de bevolking uitmaken.

Lees meer