Reddingswerkers proberen met graafmachines het jongetje uit de put te bevrijden.
AFP Reddingswerkers proberen met graafmachines het jongetje uit de put te bevrijden.

Indiase peuter (2) die dagenlang in diepe put vastzat dood aangetroffen

De 2-jarige peuter die vorige week in een put was gevallen in het zuiden van India is dood teruggevonden. De autoriteiten van de deelstaat Tamil-Nadu lieten vandaag weten dat het lichaam van Sujith Wilson in een staat van ontbinding is aangetroffen. Dat meldt de BBC.

De jongen viel vrijdag in de put toen hij aan het spelen was nabij de stad Tiruchirappalli. In eerste instantie zat hij vast op een diepte van tien meter, maar later zakte hij verder weg in de 180 meter diepe put. Om de peuter te bevrijden, boorden reddingswerkers een parallelle tunnel waar mensen in af konden dalen.

Door de zware omstandigheden en de diepte van de put wisten de reddingswerkers niet hoe de jongen eraan toe was. Met behulp van warmtesensoren werd geconstateerd dat Wilson nog in leven zou zijn.

Het drama doet denken aan dat met het Spaanse jongetje Julen (2), in januari in de bergen bij Málaga. Ook hij overleefde een val in een put niet. Mijnwerkers slaagden er pas na twee weken in om zijn lichaampje te bergen. De bergingsoperatie werd wereldwijd gevolgd.  

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • kelly Bernaert

    ja toch logisch dat die kleinen het niet overleefd! val jij eens 10 meter naar beneden!

  • Michel Van der Hoydowch

    In Malaga wordt nu proces gevoerd en de eigenaar ,die de put niet afdekte, riskeert zeer zware boete mét gevangenis . De mama van de peuter is terug in verwachting.

Lees meer